Pages

Sabtu, 30 Julai 2011

Sebelum Ramadhan..

Assalamualaikum..

Malam ini insyallah, umat islam akan menunaikan ibadah sunat di bulan Ramadhan iaitu solat Tarawih. Insyallah, dalam bulan ramadhan ini saya mendoakan semoga saya diberikan kesihatan yang baik dan tubuh yang sihat untuk menjalani ibadah berpuasa ini..AMIN..
Sebelum itu, dua hari yang tinggal ini saya telah pergi jalan-jalan cari makan. Semuanya kebetulan, tp alhamdulilah dapat mencuba makanan yang digemari sebelum tiba bulan puasa. Sabtu semalam, lepas mengajar kanak-kanak mewarna dan melukis saya telah pergi ke Giant untuk baiki seluar. Kebetulan, selepas makan tomyam di Secret Resepi saya terjumpa askrim yogurt. Nampak mcm sedap tp bukan fruti tutti tetapi kiwi berry. Francias dari italy kata penjual tersebut. Untuk pertama kali merasa memang sedap, seakan-akan minuman yougrt bliss. Jadi saya ambil dua perisa askrim iaitu mangga dan rasberry. Sedap kan gambar dibawah ni..


Ahad pulak makan nasi kandar kat Batu 3. Bolehlah sebab tak berapa minat makan nasi kandar/mamak. So inilah lauk yang saya ambik dengan kawan. Nampak sedap tapi cuba baru tahu sedap ke tidak.


Inilah bingkisan cerita untuk dua hari sebelum puasa. Esok lusa kita bercerita lagi semasa berpuasa dan menjalani ibadahnya. Ahlan Ya Ramadhan...!

1 ulasan:

kamen berkata...

pergg...sedap tul, tengah posa tgk pic ni mmg buat lapaq..